Remindo

Op 1 september 2021 stapt Examenwerk voor de digitale afname van examens over van TeleToets naar Remindo.

Net als TeleToets is Remindo een online toetssysteem, waarvoor enkel een pc met internet nodig is. Remindo is zo ingericht dat het voor de school eenvoudig is om het volledige digitale afnameproces zelf te beheren.  Om met Remindo aan de slag te kunnen gaan, is er vanuit de school één toetscoördinator per sector nodig. De toetscoördinator zet de examens klaar en beheert de toegang van alle gebruikers tot Remindo. Dit betreft zowel docenten, toezichthouders als de examenkandidaten.

Voordat je kunt starten met de lees- en luisterexamens en de theorietoetsen, is het van belang dat vooraf eerst een aantal zaken geregeld is. Door de flexibiliteit van Remindo kent het systeem vele opties. Daarom zijn er voor alle stappen die in Remindo moeten worden uitgevoerd, handleidingen beschikbaar. 

Omdat Remindo nog niet ‘live’ is helpen we de scholen graag op weg bij de start van de overgang naar Remindo. We organiseren hiervoor in eerste instantie een 5-tal instructiesessies. Lees meer informatie hierover op de pagina ‘Snel aan de slag’.

Wil je nu alvast weten hoe Remindo eruit ziet?

Via onderstaande link kun je via een testexamen zien hoe de digitale afnameomgeving van Remindo eruit ziet.

Benieuwd hoe het verder in zijn werk gaat?

Lees meer over de inzet van Remindo via de links in de sub navigatiebalk of via onderstaande links:

Downloads